De KR8 van Fotografie

 
Op vrijdag 1 november 2024 om 19:00 openen we in De Warande de fotografietentoonstelling De KR8! Van Fotografie op feestelijke wijze. Bij deze willen we u van harte welkom heten.
 

Algemene informatie
 

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen Up2U Trainingen en Stichting Goeikes, en werd mogelijk gemaakt door Gemeente Helmond. Acht jongeren die een moeilijke periode doormaken, kregen sinds maart dit jaar fotografieles. Zij leerden om zich beeldend uit te drukken en een krachtig verhaal over zichzelf te vertellen via fotografie.
 
Uiteindelijk kozen vijf deelnemers ervoor om hun foto’s te exposeren. Daarnaast maakte fotografe Ineke Bellemakers een documentaire serie over het project KR8! van Up2U Trainingen dat de jongeren doorliepen. Het totaal is een indrukwekkende expositie, waarvan de outdoor locatie in stadspark De Warande door de jongeren zelf gekozen werd.
 
Na de opening is de tentoonstelling nog te zien tot t/m 14 december 2024. Tijdens de looptijd geeft stadskunstenaar Daisy Roefs fotografieworkshops aan leerlingen van diverse scholen en maatschappelijke organisaties in de regio n.a.v. een rondleiding op de expo. De resultaten van deze workshops worden in het voorjaar geëxposeerd.
 

Programma

19:00
Inloop bij Midgetgolfpark De Warande
 
19:15
Officiële opening met korte introductie van het project
 
19:15
Borreltijd! Hapjes en drankjes
onder het genot van livemuziek
…en natuurlijk een spannend
bezoek aan de expo.
 
20:30
Einde programma
 


Adres
Midgetgolfpark De Warande
De Kluis 8
5707GP Helmond

Foto: © Ineke Bellemakers

Origineel weergeven